Kreditkort gratis


Kreditkort gratis

Kreditkort gratis

Kreditkort gratis

Kreditkort gratis –  betyder normalt ett kreditkort utan avgifter. Att det är gratis är dock något man ska vara uppmärksam på. Skillnader i ränta betyder att bolagen försöker tjäna pengar på din kredit. Inga avgifter betyder ändå att man normal ska räkna med en väl tilltagen förseningsavgift ifall man inte betalar i tid. Jämför därför kreditkorten noga.

Om man sköter betalningarna senast månaden efter så är kreditkort i de flesta fall gratis upp till en viss kreditnivå. Det gör att man kan använda kreditkortet utan att behöva betala något till kreditkortsbolaget någonsin. Dock kräver det disciplin och en regelbunden kontroll av kreditkortssaldot.

Kreditkort gratis utan årsavgift

Att låna pengar är sällan gratis. Ett kreditkort är att likställa med att låna pengar. När du använder kortet betalar du med pengar du inte har. En gång i månaden får du alla dina inköp redovisade på en faktura och betalar hela eller delar av beloppet.

Den som betalar av hela beloppet på en gång undviker räntekostnader och man kan säga att man lånat pengar gratis.  Välj ett kreditkort som är helt utan avgifter som aviavgift och årsavgift. Notera att vissa kort är förenade med en aviavgift om man väljer faktura via post, men att man kan undvika kostnaden genom att byta till e-faktura istället.

Det finns fler kort som säger sig vara ett gratis kreditkort utan årsavgift. Läser man igenom villkoren framkommer det att man tar ut en aviavgift de månader som kredit används. Vanligt är att avgiften ligger på 15 kr per avi. Den som använder kreditkortet för vardagshandel kommer således att ha en total avgift per år på 180 kr, vilket motsvarar en vanligt förekommande årsavgift.

Idag finns ett fåtal kreditkort med 0 kr i årsavgift. Tänk dock på att räntekostnader och avgifter för kontantuttag kan vara höga hos denna typ av kreditkort.

Är du trött på höga kreditkortsavgifter och letar efter ett kreditkort helt utan årsavgift? Dessa kan vara värda att undersöka närmare:

Därutöver finns många kreditkortsutfärdare, vars kreditkort är avgiftsfria under ett eller två år; med andra ord ett utmärkt sätt att prova på ett kreditkort under en begränsad tid. Glöm dock inte att säga upp kreditkortet i god tid – många kreditkort kan nämligen inte sägas upp direkt, utan har en viss uppsägningstid, som du som kund måste beakta.

Se upp för hög ränta på kreditkort gratis

Gratis kreditkort passar bäst för dig som enbart vill ha kreditkortet som en extra trygghet i tillvaron – och endast i undantagsfall använder dig av krediten. Du som däremot är en flitig kreditkortsanvändare bör vara medveten om att kreditkortsföretagen kompenserar obefintliga årsavgifter med hög ränta, högt valutapåslag vid kontantuttag i utlandet samt höga avgifter för kontantuttag i Sverige. Som kund kan det således vara bra att akta sig för kontantuttag, då den höga räntan på krediten börjar ticka från första uttagna hundralappen. Med andra ord – du som ofta använder dig av kreditkortet kan vinna på ett kreditkort med högre årsavgift och lägre avgifter för löpande utgifter.