Kreditkort onlineAnsök och använd ditt kreditkort online

Kreditkort online

Kreditkort online

Du kan enkelt ansöka om ett kreditkort online hos någon av bankerna eller t ex kreditutgivningsföretagen VISA, Mastercard eller American Express.

Kreditkort online – Handla på Internet lika enkelt som vanligt

Med MasterCard SecureCode/Verified by Visa är det lika enkelt att handla på nätet som vanligt. Den enda skillnaden är att du identifierar dig med ditt eget lösenord. På samma sätt som du använder din vanliga kod när du handlar med kortet i butik.

Vad är det jag måste ansluta mig till när jag ska betala på internet?

Som ett led i att öka säkerheten vid handel med kort på nätet har Swedbank och Sparbankerna infört att alla Visa och MasterCard betalkort ska vara anslutna till Verified by Visa/MasterCard Secure Code. Det innebär att du vid varje betaltillfälle på en näthandelssajt som är ansluten till tjänsten identifierar dig med ett lösenord som du själv valt vid anslutningstillfället.

För att ansluta dig, logga in i internetbanken med dosa eller BankID och gå in under menyn Startsida – Beställ tjänster. Klicka på Anslut/byt lösenord/administrera kort till Verified by Visa/MasterCard SecureCode.

Var/Hur ansluter jag mig till Verified by Visa/MasterCard Secure Code?

Logga in i internetbanken med din säkerhetsdosa eller BankID. Under Startmenyn – Beställ tjänster klicka på Anslut/byt lösenord/administrera kort till Verified by Visa/MasterCard SecureCode. Välj det kort du vill ansluta.

Ange en hälsningsfras och ett lösenord som uppfyller de krav som står på sidan. Klicka på knappen Godkänn. Läs villkoren för tjänsten genom att klicka på länken Villkor. Kryssa därefter i att du tagit del av och accepterar villkoren. Klicka på Godkänn eller gå tillbaka för att ändra dina tidigare val. Du får en bekräftelse på att ditt kort är anslutet till Verified by Visa/MasterCard SecureCode när beställningen är klar.

Hur/Var beställer jag nytt lösenord till Verified by Visa/MasterCard Secure Code? Är det samma som personlig kod?

Lösenordet till Verified by Visa/MasterCard Secure Code är inte samma som den personliga kod som du använder för att logga in i internet- och mobilbanken. Lösenordet till Verified by Visa/MasterCard Secure Code ska bestå av mellan 8 och 15 tecken och innehålla minst två siffror och två bokstäver. Du väljer själv lösenordet när du ansluter dig till tjänsten i din internetbank.

För att byta eller välja ett nytt lösenord till Verified by Visa/MasterCard Secure Code gå in under menyn Startsida – Beställ tjänster. Klicka på Anslut/byt lösenord/administrera kort till Verified by Visa/MasterCard SecureCode.

Vad är en hälsningsfras?

När du ansluter dig till tjänsten Verified by Visa/MasterCard Secure Code får du välja en hälsningsfras och ett lösenord. När du sedan handlar i en nätbutik som är ansluten till Verified by Visa/MasterCard Secure Code ska du mötas av den hälsningsfras du själv valt. På så sätt vet du att butiken verkligen är ansluten till tjänsten och att du säkert kan göra betalningen med ditt Visa eller MasterCard.