Kreditkort utan kreditupplysning


Kreditkort utan kreditupplysningKreditkort utan kreditupplysning

Ett kreditkort utan kreditupplysning är ett kreditkort som du kan få beviljat utan en kreditkortsupplysning görs. I vanliga fall tas det annars att när en kreditkortsupplysning när man ansöker om ett nytt kreditkort. Har man då redan en eller flera anmärkningar så är frågan hur man skaffar sig ett kreditkort utan kreditupplysning.

Hur du skaffar ett kreditkort utan kreditkortsupplysning?

Varför man vill ha kreditkort utan UC kan bero på olika saker. Man har kanske redan fått ett antal upplysningar tagna på sig på kort tid och vill därför undvika att ytterligare upplysningar tas vilket då kan väcka misstankar hos andra kreditgivare. Att få kreditkort utan kreditupplysning kan vara svårt eftersom det oftast ingår som en rutinkontroll vid en ansökan om kreditkort hos de flesta banker.

Normalt så är de flesta kreditkort kopplade till de stora aktörerna Visa eller Mastercard och för att få ett Visakort eller ett Mastercard så behöver man normalt gå via någon bank. Utomlands är det vanligare att bankerna ger ut kreditkort utan kreditupplysning, men i Sverige så tar bankerna alltid en kreditupplysning och oftast så tar bankerna även hjälp av UCs kreditupplysning när de inleder en kundrelation. Många tror att bankerna inte tar någon kreditupplysning p g a att man tar ett vanligt bankkort utan kredit. Dock så är bankerna enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning när de inleder ett nytt affärsförhållande, vilket innebär att bankerna kommer att ta en kreditupplysning på dig oavsett ifall du tar ett kreditkort eller ett bankkort utan kredit.

För den som är intresserad av kreditkort utan UC rekommenderar vi att läsa mer om lån utan UC. Det beror på att kreditkort utan UC är väldigt ovanligt. Så vitt vi vet finns det inga företag eller banker på den svenska marknaden som erbjuder kreditkort utan UC. Därför är vårt förslag att man läser mer om lån utan UC, framförallt sms lån utan UC, eftersom mindre lån ofta är ett bra alternativ till ett kreditkort. För den som ändå behöver kreditkort utan UC kan prepaid mastercard vara ett alternativ, alltså ett mastercard som man laddar med pengar.

 

Är du osäker på hur din kreditvärdighet ser ut? Flera företag erbjuder möjligheten att ta en kreditupplysning på dig själv, t ex Solventia.